Förnya garderoben

Den som gillar mode och kläder har mest troligt även en garderob som reflekterar detta intresse. Men få personer använder verkligen allt i sin garderob, vilket är varför man gör sig själv en tjänst att emellanåt ta sig en närmare titt på hur mycket man faktiskt har där.

Att förnya garderoben betyder inte bara att skaffa det som är hett just nu utan även göra sig av med sådant man inte använder längre. Detta är något som nog kommer att ta lite tid om man ska göra det rätt. Exakt hur länge beror så klart på hur stor garderob man faktiskt har.

Börja med att lägga fram alla kläder för att få en bra överblick av situationen. Se till att lägga kläderna i olika kategorier för att bättre bedöma var det troligen finns för mycket och var garderoben eventuellt är bristande.

Ta tiden att gå igenom varje kategori kläder för sig och ta ett plagg åt gången. Är det något som man fortfarande använder kan det åka direkt in i garderoben igen. Använder man det inte och spontant känner att man har bättre alternativ kan man lägga bort det utan vidare eftertanke. Känner man sig osäker kan man alltid ta på sig plagget och känna efter igen.

Allt som blir över efter denna genomgång är nog kläder man antingen kan skänka bort eller helt enkelt kasta. I slutändan kan man nog märka att man fått lite mer utrymme i garderoben igen.