Manlig skönhets- och skäggvård

Att bära skägg har i långa tider varit en symbol för styrka och manlighet. I perioder har modet dock varit annorlunda och ett slätrakat ansikte har varit normen, såsom inom det militära under de år som skyddsmasker varit en del av soldatens packning. Även under de perioder då skägg varit inne eller helt enkelt en del av det manliga attributet, så har stilarna varierat något. Ett välvårdat och rent skägg är dock alltid en vinnare i alla tider.

Nybörjare med skägg

Någonstans ska man ju börja och den positiva nyheten är att skägg, i motsättning till huvudbehåring fortsätter att bli tjockare och tjockare hela livet. Så även om du har en gles skäggväxt nu, så kan du med tidens gång och med lite hjälp av goda skäggvårdsprodukter ändå få ett vackert skägg med tiden.

Borste och sax

Det första steget att ta är att börja borsta skägget så att det vänjer sig att ligga åt rätt håll. Ett oborstat skägg kommer vara spretigt. Borsta därför skägget minst morgon och kväll.

Det andra verktygen du inte kommer ifrån är en skäggsax. Du kanske kan trimma skägget med en trimmer men för vardagsbruk är saxen ditt bästa redskap. Dessutom är det viktigt med en bra skäggolja som håller strån och hud sunda. Köp din skäggolja här.