Din guide till dag- och nattkräm

hudcreme

Att ta hand om huden på rätt sätt är en investering i dig själv. Med god hudvård håller sig huden stark, frisk och elastisk längre då den naturliga åldrandeprocessen bromsas. Värt att veta är också att huden är ett organ precis som hjärta eller magsäck. Det vi lägger på huden i form av till exempel kräm absorberas av olika kroppsvätskor och transporteras runt i kroppen.

En grundläggande del

En viktig del av din hudvårdsrutin är dagkräm och nattkräm. Dessa appliceras efter rengöring och serum på morgonen respektive kvällen. En dagkräm är ofta lite lättare och kan även vara lätt tonad. Nattkrämen är rikare och mer verksam. Dess ingredienser vårdar huden under natten då du vilar. Oavsett vilken produkt det gäller lönar det sig alltid att investera i bra kvalitet när det rör sig om kosmetika.

Välj produkt efter hudtyp

Vilka produkter du väljer för din hudvård beror på vilken hudtyp du har. Detta gäller i synnerhet för dagkräm och nattkräm. Människans hudtyper delas traditionellt in i torr hud, känslig hud, oljig hud, mogen hud och blandhud. Du ser nästan på respektive namn vad dessa olika typer behöver. Till exempel återfuktning, skonsamma produkter, balanserande produkter eller produkter som revitaliserar. För att ta reda på din hudtyp kan du exempelvis fråga en lokal hudvårdsterapeut.